Suppen in Breda

We zijn allemaal op zoek naar de mogelijkheden om onze weekenden op een veilige en verantwoordelijke manier te vullen met leuke activiteiten. Wij zijn voor u op onderzoek uit gegaan en zijn met de volgende ideeën gekomen! Alle onderstaande activiteiten zijn te combineren met een verblijf in Hotel Mastbosch Breda. Stay Safe!

7 activiteiten in en rond het Mastbos

1. Fietsen naar Meersel-Dreef

Fietsroutes naar Strijbeek

Helaas is deze route dit weekend nog even niet toegankelijk vanwege het reisverbod tussen Nederland en België. Maar om het Brabantse landschap goed te ontdekken is dit echt een aanrader. Vanuit Breda door gezellige dorpjes en prachtige natuur met als eind station Meerseldreef!

Start deze fietsroute in Breda. Als eerst zal je langs het meer dan 500 jaar oude Mastbos fietsen dit prachtige bos heeft veel verborgen schoonheden. De moeite waard om een keer doorheen te wandelen maar dat bespreken we tijdens een andere activiteit. Vervolgens ervaar je het rustgevende natuurgebied langs het water van het Markdal.  Na een aantal kilometers is het de hoogste tijd voor een korte pauze. Een kopje koffie drinken bij de paters in Meerseldreef is bij uitstek de beste plek om even bij te komen. De fietstocht vervolgt zich langs de Strijbeekse heides wat op een zomerse dag meer weg heeft van de Afrikaanse Savannah dan een Nederlands Belgisch grensgebied. Deze top fietsroute is 41 km lang. Klik hier... om de route te downloaden.

2. Een frisse duik in de Galderse Meren

Vakantie in eigen land, hoe gaan we dat invullen? Het kwik in de thermometer stijgt langzaam tot mooie temperaturen. Een aanrader om wat ontspanning en verkoeling te vinden, is gegarandeerd een dag aan de Galderse Meren. De Galderse meren is een gebied in Breda van Recreatie plassen.

In de jaren 70 zijn de plassen ontstaan als gevolg van de zandwinning voor de constructie van de snelweg A16/E19. Tegenwoordig worden de Galderse Meren gebruikt om te zwemmen en te windsurfen. Ook zijn er door de jaren heen verschillende duikobstakels geplaatst dus kan ook duiken aan het lijstje activiteiten worden toegevoegd.

3. Suppen bij de Galderse Meren

Een van onze partners op het gebied van persoonlijke en groepsactiviteiten zijn de Boys van Ride Along activitiesWat zij sinds kort kunnen aanbieden bij de Galderse Meren is Stand Up Paddling of ook wel bekend als Suppen. Bekijk het filmpje en oordeel zelf. Wilt u dit bijboeken bij uw hotelovernachting, geef het aan bij het maken van uw reservering.

4. Mountainbiken in en omgeving Breda

Breda is omgeven door mooie natuur. De mountainbike liefhebber kan vanuit Hotel Mastbosch Breda, verschillende kanten op. Het Ulvenhoutse bos kent vele mooie plekjes. Het Mastbos kent ook leuke routes voor de mountainbiker. Maar de echte liefhebber kan beter zijn "ei" kwijt in Boswachterij Dorst, dit is gelegen op een kleine 10 km van Hotel Mastbosch Breda. Zie het filmpje, is dit iets voor u? Hier via onze hotelreceptie uw mountainbikes van Adams Fietsverhuur

5. Wandelen door de natuur

Het Mastbos in Breda

Wilt u wandelen door Noord-Brabant? Dat doet u in het Mastbos, vlakbij Breda. Dit bos ten zuiden van Breda biedt met z’n 570 hectare meer dan voldoende ruimte om te wandelen in de frisse lucht en te genieten van de natuur. Ook voor wandelen met de hond leent dit stukje natuur zich uitstekend. Kom na het wandelen op adem in de Heeren van Oranje of maak er zelfs een weekendje weg van en combineer wandelen in Noord-Brabant met een overnachting in Hotel MastboschLees meer...

6. Rondje rennen door het Mastbos

Nu alle sportscholen voorlopig nog gedeeltelijk of volledig gesloten zijn moeten we natuurlijk een alternatief vinden om op onze conditie te letten.  Het lijkt erop dat de meeste artsen het eens zijn dat de buitenlucht vooralsnog geen gevaar vormt. Wanneer je er dan voor kiest om wat snelle meters te maken, raden we dan ook aan om dit in verse boslucht van Mastbos te doen!

 

7. Paardrijden in het Mastbos

Paardrijden aan het Mastbos

Het Mastbos kent flink wat kilometers aan ruiterpaden! Bekijk hier het huidige aanbod.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *