Streek Gerechten    |    "Heeren" Salades    |    Soepen    |    Warme gerechten    |    Bittergarnituren

Streekgerechten

Mastbosch oerbrood wit of bruin uit Gilze

€ 8,10

Gezouten roomboter en boeren belegen uit Giessenburg of gebraden honing ham uit Made

Sandwich van de Heeren

€ 12,00

bruin oerbrood  uit Gilze met Parmaham, brie uit Normandië, en honing uit de oven met rucola en tomaat

Speltbol kalf

€ 12,95

Vers afgebakken speltbol met gebraden kalfsrosbief van Hollandse Holsteiner kalf en licht pikante getomateerde uiensaus

Meergranenbroodje

€ 13,25

Meergranentriangel met spinazie, veldsla, landcress, gekookt ei, avocado en humus

Dit gerecht is vegetarische en heeft een verhoogde voedingswaarde. Lees verder!

Rauwe spinazie bevat minder ijzer dan mensen denken, maar zit wel vol met antioxidanten, caroteen en vitamine E. Daarnaast zit er in spinazie ook nog de vitamines A, B1, B2, B3, B6, C en K1verder aangevuld door foliumzuur, kalium, calcium, koper, natrium, fosfor, selenium en zink. Dit in combinatie met avocado die op zijn beurt naast kalium, vitamine B, foliumzuur ook nog Omega 3-vetzuren bevat en voor een snel verzadigingsgevoel zorgen.

Een ei bevat vooral eiwit en vet, en een kleinere hoeveelheid bestaat uit koolhydraten en de eidooier bevat voor het grootste deel eiwit en vetten. Vooral onverzadigde vetten zitten in de dooier. Eieren zijn rijk aan vitamine B12, vitamine D en mineralen zoals fosfor en seleen. Daarnaast is het een bron van vitamine A, vitamine B2 en foliumzuur en van mineralen zoals ijzer en zink. Door het eiwit, ijzer en vitamine A, B2, B12 is een ei dus een goede vegetarische keuze . De stof kurkuma die gebruikt wordt bij de humus heeft een ruim pallet aan gezondheidsvoordelen. De stof die kurkuma zijn gele kleur geeft heet curcumine. Deze stof maakt kurkuma zo gezond. In Azië wordt kurkuma al eeuwen als geneeskrachtige specerij gebruikt. Kurkuma heeft namelijk ontzettend veel gezondheidsvoordelen! Uit onderzoeken blijkt dat curcumine zich vast hecht aan giftige metalen en ontstekingsremmend werkt Curcumine is bovendien een sterke antioxidant die vrije radicalen (dat zijn ziekteverwekkende delen ) opvangt en neutraliseert. Dus dit brengt allerlei gezondheidsvoordelen met zich mee. Kurkuma is dus ontstekingsremmend, het vermoeden bestaat dat het invloed op vermindering van kankercellen heeft, het is een natuurlijke pijnstiller (bij bijvoorbeeld reuma en artrose), kan alzheimer helpen voorkomen, verlaagt een slechte cholesterol, bevordert de spijsvertering van ons lichaam, ontgift het lichaam , kan het geheugen in het menselijk brein verbeteren, kan een hartaanval voorkomen , helpt tegen depressiviteit en gaat het ouder worden tegen.

Rundercarpaccio

€ 12,95

van Hereford rund met geraspte boerenkaas uit Rijpwetering met balsamico kruidendressing, pijnboompitjes, kappertjes, uitgebakken spekjes en rucola

Clubsandwich Mastbosch

€ 12,50

met bruin brood, humus, yoghurtsaus, pulled vegetarische kip, komkommer, tomaat en rauwkost

Dit gerecht is vegetarische en heeft een verhoogde voedingswaarde. Lees verder!

Clubsandwich met humus op basis van o.a. kikkererwten en kurkuma, olijfolie , kummel, knoflook
Komkommmer en tomaat zorgen samen ook weer voor een ruim scala aan vitaminies B1, B2 , B6, B12 C, D, E en de mineralen calium, calcium, fosfor, ijzer en magnesium.
Vooral de stof kurkuma die gebruikt wordt bij de humus heeft een ruim pallet aan gezondheidsvoordelen.

De stof die kurkuma zijn gele kleur geeft heet curcumine. Deze stof is hetgeen dat kurkuma gezond zo maakt.In Azië wordt kurkuma al eeuwen als geneeskrachtige specerij gebruikt. Kurkuma heeft namelijk ontzettend veel gezondheidsvoordelen! Uit onderzoeken blijkt dat curcumine zich vast hecht aan giftige metalen en ontstekingsremmend werkt Curcumine is bovendien een sterke antioxidant die vrije radicalen (dat zijn ziekteverwekkende delen ) opvangt en neutraliseert. Dus dit brengt allerlei gezondheidsvoordelen met zich mee. Kurkuma is dus ontstekingsremmend, het vermoeden bestaat dat het invloed op vermindering van kankercellen heeft, het is een natuurlijke pijnstiller (bij bijvoorbeeld reuma en artrose), kan alzheimer helpen voorkomen, verlaagt een slechte cholesterol, bevordert de spijsvertering van ons lichaam, ontgift het lichaam , kan het geheugen in het menselijk brein verbeteren, kan een hartaanval voorkomen , helpt tegen depressiviteit en gaat het ouder worden tegen.

De pulled vegetarische kip bestaat voor 80% uit Jackfruit. Jackfruit heeft een vrij hoog thiamine-gehalte aardig wat foliumzuur ( B11) en niacine ( B3) riboflavine ( B2) en vitamine A. Het is rijk aan ijzer, kalium, en bevat aardig wat magnesium. Velen noemen jackfruit al wel de vleesververvanger van de toekomst.

Clubsandwich Mastbosch “Traditioneel”

€ 13,25

met gerookte kalkoen, gebakken ei met spek, tomaat, komkommer en cocktailsaus geserveerd met chips

Supplement glutenvrij € 1,75

“Heeren” salades

Salades

Salade bestaande uit diverse soorten sla, komkommer, kappertjes, broodcroutons, gesnipperde rode ui, en belegen geraspte kaas uit Giessenburg geserveerd met uw eigen favoriete dressing keuze*.
Elke salade wordt standaard geserveerd met ons vertrouwde Oerbrood uit Gilze.

Kip uit Loon op Zand  | Klein € 7,50 | Normaal € 15,50 
Noordzee warm huisgerookte zalm
| Klein € 10,50 | Normaal € 19,00
Geitenkaas van Bettine Hoeve Etten-Leur
| Klein € 8,50 | Normaal € 17,50
Gebakken champignons
| Klein € 8,250 | Normaal € 16,75
Holsteiner kalfsrosbief
| Klein € 8,75 | Normaal € 17,50

*Voor onze “Heeren” salades en de vriendinnenlunch kunt u een keuze maken uit de volgende dressings;  Cocktailsaus op basis van mayonaise, Knoflooksaus op basis van yoghurt, onze eigen huisdressing op basis van balsamicoazijn, olijfolie en kruiden of alleen basilicumolie

Vriendinnenlunch

€ 23,25

filodeegmandje gevuld met Noordzee zalm op 2 manieren bereidt, Hollandse garnaaltjes (40 gram) en uw eigen favoriete dressing keuze*. Incl. 1glas Prosecco

 

*Voor onze “Heeren” salades en de vriendinnenlunch kunt u een keuze maken uit de volgende dressings;  Cocktailsaus op basis van mayonaise, Knoflooksaus op basis van yoghurt, onze eigen huisdressing op basis van balsamicoazijn, olijfolie en kruiden of alleen basilicumolie

Supplement glutenvrij € 1,75

Soepen

Broccolisoep

€ 7,95

Salade van verse spinazie met avocado, gekookt scharrelei, amandelen en diverse zaden
geserveerd met honingyoghurtdressing

Brabantse gevogeltebouillon

€ 7,25

Met julienne van dagverse groenten

Vissoep

€ 8,75

Met stukjes gerookte zalm

Gazpacho Mastbosch

€ 7,50

Overheerlijke gezonde koude tomatensoep met paprika, komkommer, knoflook, olijfolie en diverse kruiden

Dit gerecht is vegetarische en heeft een verhoogde voedingswaarde. Lees verder!

Heerlijke koude soep op basis van de pure rauwe tomaat.Tomaten bevatten veel vitamine C, carotenen, vitamine B1, vitamine B2 en vitamine B6 en de mineralen kalium, fosfor en magnesium. De tomaat bevat een kleurstof met de naam lycopeen, die de cellen van ons lichaam kan beschermen tegen de nadelige invloeden van stikstofdioxiden. Stikstofdioxiden zitten vooral in tabaksrook en in uitlaatgassen. Lycopeen kan een ook een mogelijke rol spelen bij bescherming van ons lichaam tegen kanker. Het behoort tot de plantenkleurstoffen die bekendstaan als carotenoïden.

Tomaten werden ook als afrodisiacum aangeprezen, vandaar de Franse bijnaam "pommes d'amour".
In groene tomaten zit nog de aanwezige gifstof tomatine ; dit is net als solanine wat in aardappels voorkomt een glycoalkaloïde.

Supplement glutenvrij € 1,75

Warme gerechten

Omelet of uitsmijter

€ 8,25

Ham, kaas, champignons, spek | Per item € 1,00

Noordzee zalm | € 2,00

Kroketten

€ 10,00

Met Oerbrood uit Gilze of frites

Vegetarische kroketten

€ 9,50

Van “de Vegetarische Slager”  met Oerbrood uit Gilze of frites

Saté van de Heeren

€ 13,25

met Oerbrood of frites

12 uurtje Mastbosch Vlees

€ 12,90

Oerbrood met kroket, honingham uit Made en kopje bouillon

12 uurtje Mastbosch Vis

€ 18,50

Oerbrood met garnalenkroket, oerbrood  gerookte Noordzee zalm, en een kopje vissoep

12 uurtje Mastbosch

€ 18,50

Oerbrood met vegetarische kroket, oerbrood met vegetarische filet Americain en een kopje groentebouillon

Dit gerecht is vegetarische en heeft een verhoogde voedingswaarde. Lees verder!

Groentenbouillon uiteraard voor een groot deel bestaande uit water maar waar ook diverse soorten kruiden en groenten zoals wortel, prei, champignons, en ui voor worden gebruikt. Bij uitstek natuurlijk altijd al prima door de lichtverteerbaarheid.

De vegetarische filet Americain bestaat voor een groot deel uit magere melk, plantaardige oliën (koolzaad, raapzaad), scharrelei, tarwe , haver, champignon, tomaat, selderij en kruiden. Al met al een smakelijke vervanger van de “rauwe vlees” variant. Magere melk bevat per glas 0,2 gram vetten ten opzichte van bijvoorbeeld volle melk van ± 5,1 gram aan vetten. Verder is het algemeen bekend dat melk veel calcium bevat.

Twee Noordzeetongen (360 gram);

€ 29,75

Met salade, frites en citroenboter

Tournedos

1 of 2 x 90 gram ; met groenten, kruidenboter en oerbrood of frites

1x90gram € 17,95

2x90gram € 27,50

Supplement glutenvrij € 1,75

Bittergarnituren

Dips en smeersels

€ 12,75

Met zeezoutboter, humus, kruidenroomkaas, pesto en tomatentapenade geserveerd met oerbrood uit Gilze

Bitterballen

4 stuks | € 4,50

8 stuks | € 8,50

Vegetarische bitterballen

4 stuks | € 5,25

8 stuks | € 9,75

Gemengde warme snacks

16 stuks | € 10,25

Portie kaas of Worst

€ 5,25

Portie olijven

€ 2,95

Supplement glutenvrij € 1,75